WISKON tec bvba

Laatste nieuws

Vanaf 1 september 2018 is de importheffing die Europa oplegde voor Chinese panelen weg-gevallen, daardoor is de prijs van de zonne-panelen opnieuw gezakt. Nu het moment om een mooie installatie te plaatsen aan een mooie terugverdientijd.

Vacatures

HOOFDTECHNIEKER VOOR ZONNE-INSTALLATIES en AUTOMATISATIE

Wat is windenergie?

Windenergie is energie die gewonnen wordt door de bewegingsenergie van lucht (wind) om te zetten in een bruikbare vorm, bijvoorbeeld in elektriciteit.

Werking windturbines

De windinslag op de wieken van een turbine, doet een rotor draaien. Die rotor drijft op zijn beurt een dynamo aan, die elektriciteit produceert. De opgewekte stroom kan rechtstreeks gebruikt worden en het teveel kan aan het net geleverd worden. Windturbines zijn technologische hoogstandjes geworden: hun wieken kunnen automatisch inspelen op veranderingen in windsnelheid of windrichting. De wieken zijn soms 50 meter lang (hoe langer de wieken, hoe groter de opbrengst). Ook de ashoogte wordt steeds groter, want de windsnelheid stijgt met de hoogte. De meeste windturbines halen daardoor een totale hoogte van 150 meter en een vermogen van 2 tot 5 megawatt.

windenergie voor bedrijven

Juist omdat de energieprijzen stijgen en het aanbod van kleine windmolens zonder overlast toeneemt  zullen  op termijn de daken van bedrijfsgebouwen en flats steeds meer worden voorzien van kleine stille windmolens.

Veel van deze kleine windmolens zijn bijzonder geschikt voor het buitengebied.
Bedrijven, maar ook particulieren tonen nu al veel belangstelling voor dergelijke turbines. Decentraal opwekken van elektriciteit wint aan populariteit door de steeds stijgende energieprijzen. Door het dreigende tekort aan fossiele brandstoffen voelen burgers en overheden zich niet prettig bij de gedachte alleen afhankelijk te zijn van leveringen van de energiebedrijven.
Investeren in autonomie is voor steeds meer mensen niet langer een gedachte maar dringen daadwerkelijk de afhankelijkheid stap voor stap terug. Goede zaak voor het milieu.
Voor het opzetten van deze kleine windmolen projecten voor bedrijven en particulieren kunt u bij ons terecht. We zijn goed op de hoogte van wat er op de markt speelt en kunnen u voorzien van diverse soorten windmolens.

voorbeeld windmolen: aircon

Dit is de grootste kleine windmolen, hoge opbrengst, drie bladen mooi en veilig ontwerp en in elke ral kleur te krijgen. Wieken speciaal ontworpen voor geluidsreductie. Degelijke windmolen. windmolen
windmolen